Väder:

Regnskurar och hård nordostlig vind idag för andra eller tredje dagen i följd. Idag kulingvarning.

Högvatten på cirka 40 cm plus.


 

 

17-06-30

 

Fredag

 

Ingen rubrik idag

 

 

 

Nordostlig kuling, superhögvatten och regn; utmärkta förhållanden för mitt klass3-spö!

Men suck, båtfisket dröjer. Media går i otakt. På ena sidan i tidningen varnas det för extrem vattenbrist och på andra för översvämning. Jo, jag är medveten om situationen i stort och att enskilda sommarregnväder bara tillfälligt hjälper upp situationen. Rätt som det är har vi någon vecka med 30 plusgrader.

Tyvärr räknade jag fel på högvattnet. Jag bedömde att det skulle börja sjunka lagom till jag kom ut till det planerade fiskestället. Det stockade sig nere i Öresund och då brukar det vända och sjunka ganska snabbt. Men icke. Det var konstant lite för högt så det var bara att gilla läget. Vilket jag knappt tror att alla med semester gjorde.

Vid regn och högvatten och som idag, även lite grumligt, förväntar jag mig att gäddorna går in över sandbottnarna. Därför valde jag en sådan sträcka. Det fungerade så där. Ungefär en kontakt i timmen. Det är fullt godkänt för att inte säga precis lagom. 

I synnerhet som två var fullt godkända storleksmässigt:

Här den jag uppskattade vikten till 4 kg. Och minsann kom jag ihåg att mäta den. Jag bara justerade hur spöt låg och kom fram till cirka 85 cm. Jag bör nog lägga till ytterligare markeringar utöver den synliga på 80 cm. Tilläggas kan att gräset jag la gäddan på var alldeles vattensjukt och att det regnade.

Så mycket mer om dagens fiske är nog inte att nämna. Jag hade ytterligare någon intressent men den hoppade av. Helt tomt på andra fiskande var det. Såg inte ens till någon ute med båt. Perfekt.

 


Fiskejournal 2017
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2017-06-30 Gädda Ett högvattenställe 3,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Regn o hård NO 08:00 Nej
2017-06-30 Gädda Ett högvattenställe 2 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Regn o hård NO 08:20 Nej
2017-06-30 Gädda Ett högvattenställe 4 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Regn o hård NO 10:00 Nej På bild

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions