Väder:

Klar morgon och solig förmiddag. Varmt. Svag till måttlig nord-nordvästlig vind.

Högvatten till cirka 20 cm plus.


 

 

17-07-13

 

Torsdag

 

Fel ställe och fel väder

 

 

Och framför allt fel årstid. Nä, borde stannat hemma om jag nu inte kunde eller ville pröva med båten idag. Borde hoppa över den här fiskedagen helt och hållet för jag fick bara en gädda.

Men eftersom det alltid är roligt med hoppande-gädd-bilder blir jag tvungen att skriva några rader.

Såg och läste förresten i media om att sportfisket hotar gäddbeståndet här i Blekinge Skärgård. Ja, ja... Än är det skarven och än är det spiggen och snart blir det svartbulten men nu är det tydligen sportfisket så där ser man. Länsstyrelsen hade haft ute en enkät som de samlat in svaren i över ett år. Både från yrkes- och sportfiskare. Nu ska man göra något åt det, sas det. Samtidigt en filmsnutt på en liten gädda med som jag skymtade en stor trekrok i munnen på som släpptes tillbaka.

Den där enkäten hade jag missat men vid närmare undersökning visade den sig finnas på Länsstyrelsens hemsida. Fortfarande, som en web-enkät. Jag tittade på den men fyllde inte i den för jag antar det var för sent. Men om jag får säga min mening tror jag inte man kan dra några slutsatser alls av den. Inga säkra. Alla som fyller i den kan ju ha ett syfte med det. Och bortfallet går näppeligen att ta hänsyn till. Plus att väldigt mycket handlade om den sista fisketuren i ett litet, avgränsat område precis väster om staun. Fast tydligen ingick en del intervjuer också. Men det är vad jag tycker.

Men visst ska det bli spännande att se vad det är för åtgärder det ska beslutas om till hösten. Eller vintern. Eller nästa år. Fortfarande är mitt grundtips noll. Men eftersom det är sportfiskets fel så antar jag att det fortfarande blir tillåtet med nätfiske under leken men kanske förbud för sportfisket vissa perioder eller områden. Det var ju bara för några veckor sedan som politikerna här i Blekinge gick samman och krävde bättre villkor för "det kustnära yrkesfisket" nämligen.
Men förhoppningsvis har jag fel.


Fiskejournal 2017
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2017-07-13 Gädda Ett felvalt ställe 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Sol o måttlig V 09:00 Nej På två bilder

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions