Väder:

Klar himmel men med ganska mycket höga slöjmoln.

Först nästan vindstilla. Så långsamt ökande väst-sydvästlig vind.


 

 

17-07-16

Söndag

 

Liten blir stor

 

 

Ytterligare en fiskedag som det inte borde ordas så mycket om. Men att jag äntligen tog mig i kragen och kom ut på sjön med båten, måste ju dokumenteras.  Och det var jag mycket nöjd med. Stor skandal är det att jag inte varit ute oftare. Visst, en hel del kan skyllas på att det blåst lite väl mycket väldigt många dagar jag avsatt till fiske.

Även idag, fast mot eftermiddagen, kvällen till, skulle det komma in lågtryck västerifrån med ökad blåst så jag höll mig i närområdena för säkerhets skull. Jag hade även ett par nya eller snarare nygamla sjunklinor jag ville testa.

Men det var förvånansvärt ont om gäddor!

Jag höll i alla fall på i minst fyra timmar och på ändå ganska hyggliga gäddställen och fick bara tre. Upp. Hade väl en tre, fyra efterföljare också där den största kanske var i fyrakilosklassen. Inte mycket att komma med när man betänker hur stora sträckor man befiskar från båt. Och i lagom vind.

OBS, jag gör aboslut inte några kopplingar till det här med att gäddförekomsten eventuellt skulle vara på tillbakagång här i Karlskrona skärgård. Det är säkert bara en tillfällighet. Men visserligen såg jag en yrkesfiskare med sina gäddnät. Som jag antar. Jo, att det är en yrkesfiskare är jag tämligen säker på för jag brukar se honom varje år här och där. Tror han bor på Aspö. En gång förra året såg jag när han vittjar kilometerlånga nät här omkring tidigt på morgonen. Vad annat kan han vara ute efter nu så här mitt i sommren? Abborren lär ju skarven ätit upp och flundror tror jag inte finns där.

Den här bilden är det rubriken syftar på:

Hur fanken kan en vanlig tvåkilosgädda se så stor ut? Det är inte avsiktligt från min sida utan jag ville bara ha någon bild på fisk. Och så bara råkade den se minst dubbelt så stor ut. Ska man kalla det fotokonstens triumf?

 


Fiskejournal 2017
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2017-07-16 Gädda Ute bland kobbar och skär 2 Zilverzara Nej Nej Edge AFTM 6 Snabbsjunkande Sol, svag V 08:00 Nej
2017-07-16 Gädda Ute bland kobbar och skär 2 Zilverzara Nej Nej Edge AFTM 6 Snabbsjunkande Sol, svag V 09:00 Nej
2017-07-16 Gädda Ute bland kobbar och skär 2 Zilverzara Nej Nej Edge AFTM 6 Snabbsjunkande Sol, svag V 09:30 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions