Väder:

Tidigt på morgonen svag nordostlig vind. Som ökade till måttlig framåt förmiddagen. Vred sig till mer rakt ostlig och ökade ännu mer under eftermiddagen.

Frånsett några moln på morgonen sol hela dagen.

Vattenståndet låg kvar på cirka 20 cm plus. Har gjort det nu i ett par veckor.


 

 

17-07-20

 

Torsdag

 

 

Härliga sommarfiskebilder

 

 

 

Ordet "härlig" hör ju ihop med sommaren och idag kunde det kanske stämma till och med. Men bara nästan. I fall fall när det gäller flugfiske från båt. Där alldeles för ofta vinden är en fiende där den vid vadningsfiske så gott som alltid är en bundsförvant.

Det är alltid roligt att ha rätt. När jag tyckt och påstått att det blåst ovanligt mycket nu i juni. Hörde någon från SMHI bekräfta det i TV när vederbörande sa att det inte blåst så mycket på 21 år här i södra Sverige. Sedan 1996.

Jag både trodde och hoppades det skulle vara spegelblankt tidigt på morgonen och jag befann mig nere på Långö vid 06 men bleke var det absolut inte. En nordostlig bris precis som SMHI påstått. Men ofta kan det blåsa 4-5 skundmeter ute på Utklippan där mätningen görs men ändå vara kav lugnt längre in.
Nå, jag körde ut i alla fall och fiskade i halvä på lämpliga ställen. I flera timmar utan att få något. Kanske bara en efterföljare. Det är dåligt!

Kanske det ändå ligger någonting i de där påståendena att det gäddförekomsten har minskat här? I alla fall upptäckte jag flera bojar och flöten med små flaggor på. Betydligt mer än jag brukar. Överallt där jag provade idag och det var på många ställen. Inte bra. 
Javisst ja!
Jag höll på att glömma att det var ju sportfiskets fel det där att det finns både färre och mindre gäddor här i Blekinge.

Nå, ett par gäddor fick jag så småningom upp i alla fall. I samband med det blev jag åter irriterad på de här stockkonservativa fiskeredskapstillverkarna som aldrig kommer med något nytt. Nu menar jag riktiga innovationer. Vad har exempelvis hänt på flugrullefronten de sista 30-40 åren? Inte ett smack, om nu någon skulle få för sig att fråga mig. När ABU Diplomat kom 70-talet hade den nyheten att man lätt kunde skifta spole. Lite senare kom konceptet med extra stora spolar. Efter det ingenting. Okej, kanske andra slirbromsssystem och andra legeringar men inte något ritkgt nytt.
Varför inte utnyttja dagens nya teknik med pyttesmå, batteridrivna elmotorer? jag vill ha en flugrulle som automatiskt rullar in löslinan så man snabbt får direktkontakt med fisken.
Det önskade jag hett idag eftersom jag nu använder den minsta ABU Diplomatrullen 156.

Kan ingen starta en tocken däringa fund raising group med det syftet att utveckla en sådan så det äntligen händer något i den frågan? Jag har klagat på det tidigare, jag vet.

Händer det nyheter inom andra, besläktade områden tro? Är en ny multiplikatorrulle bättre än exempelvis min Ambassadeur 5000 från 1955 (eller om det var -56)? Som jag säkert mycket väl kan använda idag om jag skulle vilja. Ändå att det kommer nya modeller varje år från flera olika redskapstillverkare. Jag vet inte.
Flugspön och fluglinor? Ja säkert, men ändå kanske bara marginellt.

 


Fiskejournal 2017
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2017-07-20 Gädda Ute i havet 2 Zilverzara Nej Nej Edge AFTM 6 Snabbsjunkande Sol, s-m ostlig vind 10:00 Nej
2017-07-20 Gädda Ute i havet 2,5 Zilverzara Nej Nej Edge AFTM 6 Snabbsjunkande Sol, s-m ostlig vind 10:30 Nej
2017-07-20 Gädda Ute i havet 3 Zilverzara Nej Nej Edge AFTM 6 Snabbsjunkande Sol, s-m ostlig vind 11:00 Nej På bild
2017-07-20 Gädda Ute i havet 2,5 Zilverzara Nej Nej Edge AFTM 6 Snabbsjunkande Sol, s-m ostlig vind 11:15 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions