Väder:

Tidigare i veckan väldigt växlande. Regn och sol om vartannat. Idag lite regn under natten och mulen morgon. Mer och mer växlande molnighet med mycket sol framåt dagen.

Först svag västlig bris som ökade till lite byig väst-sydväst.

Vattenståndet för första gången i sommar (tror jag) på lägre än normalt. Från cirka 5 minus på morgonen som dock steg till ett par cm plus under dagen.


 

 

 

17-08-02

 

Onsdag

 

Kvalitetsfiske

 

Ja, det får man kalla dagen för. För visst är det hög kvalité när man får tre gäddor och ingen under tre kilo. Så står det i min bok i alla fall. Till råga på allt i augusti och vadandes.

 

Så här såg det ut inför dagens fisketur:

Jag var ute på en helt misslyckad fisketur för några dagar sedan då ena sulan lossnade till hälften och fördärvade dagen för mig. Fick köpa ett par tuber LiquiSol och reparerade. Sulan på andra stöveln i förebyggande syfte. Gummisnoddarna var för att trycka till ordentligt och även de blev fastlimmade. Få se hur länge det håller. jag tror de här andasvadarna med inbyggda stövlar är inne på tredje säsongen nu.

Eftersom det inte var högvatten idag öppnade sig ett par nya ställen för mig.

Åh, så kul! Efter att ha tappat en lite mindre gädda fick jag den här rejält pigga pjäsen. Eftersom jag lyckades med ovanstående hoppbild brydde jag mig inte om att försöka få en gäddselifie med den. Det är omständligt och ganska jobbigt.
Lite ålgräs kom också med vilket på ett bra sätt illustrerar vadningsfiskarens problem så här mitt i sommaren. Det är svårt att hitta ställen helt fria från den sommarplågan.

Och minst lika besvärlig är den här:

Jag vill minnas att jag någon gång forskade efter dess rätta, botaniska namn men det har jag glömt. Jag brukar helt enkelt kalla den för %¤€¤¤&#!!växten. Men det är smällar man får ta när man envisas att fiska vadandes så här under sommarmånaderna.

Men det uppvägs av när man får sådana här:

En otroligt stark och fartfylld fyrakilos! Både den och den förra, lite mindre hade samma strategi. De gick runt mig i cirkel flera varv så jag fick liksom vända på mig hela tiden. I bägge fallen kände jag hur jag snodde in mig i linan till vadarstaven. Hade det varit på film, hade jag inte märkt det utan när jag skulle ta ett steg framåt, benen låste sig  och jag skulle obönhörligt fallit som en fura rakt fram med ett plask.
Men jag var medveten om det och lyckades undvika det.

När jag passerade en bro upptäckte jag något märkligt. Jag var tvungen att stanna för att se närmare efter:

Men eftersom jag nyligen läst i media om att (äntligen) någon verkar ha tagit tag i problemet med omfattande, olagligt nätfiske, la jag snabbare än Sherlock Holmes ihop två och två och fick det till... till...? Hm... Få se nu...? Jo, fyra!
Kolla på linan som syns vid aktern. De draggar efter olagliga nät! My heroes! Keep up the good work! Jag läste att de i år tagit upp cirka 100 ryssjor i Blekinge skärgård och jag gissar att rätt många av dem har legat här i Karlskrona. De har inte tagit någon för tjuvfiske utan bara förverkat redskapen. Ett tips: var ute i gryningen. Det är då de vittjar näten. I alla fall oftast, enligt vad jag har hört.
Så kan man bara hoppas att de bränner de olagliga fiskeredskapen i stället för att sälja dem på auktion senare. För då köper tjuvfiskarena bara tillbaka dem för ett billigt pris. Jo, det har hänt.
Det är mest ål det gäller. Och därmed ryssjor. Men däri går väl alla möjliga andra fiskar in och jag tror knappt de sätts tillbaka.

Jag kom inte tillräckligt nära för att kunna läsa vad som står på ryggen på dem men det kan vara "Kustbevakningen".

 

 


Fiskejournal 2017
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2017-08-02 Gädda En sträcka i lovart 3,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Vxl molnighet o måttlig V 07:30 Nej På första hoppbilden
2017-08-02 Gädda En sträcka i lovart 4 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Vxl molnighet o måttlig V 09:10 Nej På andra hoppbilden
2017-08-02 Gädda En sträcka i lovart 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Vxl molnighet o måttlig V 09:30 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions