Väder:

Uppehåll. Mycket slöjmoln men även blå partier men ändå inte så mycket sol.

Frisk till hård, sydlig vind.

Högvatten på cirka 10 cm plus.


 

17-09-11

 

Måndag

 

Än finns det hopp

 

 

Återigen var det linprovningsdags. Testade alltså den avklippta long-bellyn idag. Den funkade liiite bättre nu. Dock inte riktigt lika bra som den gamla. Den hade jag som sagt, med som reserv på en extraspole i fiskevästen men behövde inte byta. Det är viktigt med bra grejer. En mycket viktig ingridiens i gäddflugfisket är just själva kastandet. Bara det är halva nöjet med flugfiske gentemot tråkigt spinnfiske. Och då i extra synnerhet när man vadar för då slipper man bekymra sig över att fastna i träd, buskar, folk, hundar, cyklar och allt möjligt i bakkasten.

Hm... På tal om tråkigt spinnfiske... Kom just att tänka på att snart är det väl dags för den där Gäddfestivalen här. Kollade på nätet och mycket riktigt, helgen 30 sept-första oktober är det dags. Då vill man helst låta bli att fiska. Invasion med båtar och jerkfiskare. Som jag tror det bara blir fler och fler av. Så finns det hopp för gäddflugfisket egentligen? I don't think so.

För ett par veckor sedan riktade jag mig till en tjej och erbjöd mig visa lite hur det gick till. Men jag fick inget svar. Jag gjorde det via messenger på FB. Men kanske man ska vara vänner för att det ska synas? Eller drunknade det i annat?
Jag vet ju att fiskande tjejer är hett byte för massmedia och redskapstillverkare. Exempelvis Sussi Stridh har ju bytt sponsor minst tre gånger på bara ett par, tre år. Sameo, Vision och nu senast något som heter Grey. Det har tydligen med ABU att göra. Man kan tycka det skulle kännas lite jobbigt att hela tiden ändra sig vilka fiskegrejer man tycker är bäst. För jag antar att det är det som det går ut på. Få betalt, bjuds på resor och redskap och vad vet jag...? I gengäld vill de väl att man gör reklam för deras grejer.
Okej, det är lika bra att erkänna att jag är lite avundsjuk därvidlag. Flera gånger genom åren har jag undrat och tyckt jag skulle bli sponsrad av Kamasan. Där har jag gjort massvis med reklam, skrutit och skräppt så det stått härliga till. Men icke! Inte en krok har jag fått som belöning!


För att återgå till Gäddfestivalan, kanske jag har helt fel. Kanske jag ändå ska ut någon av de dagarna och kolla? Se om jag upptäcker några flugfiskare?
Om inte annat förfasa mig lite över hur hänsynslösa många är. Som folk gärna blir när tävlingsraseriet tar över... Det har jag sett några gånger.  Och jo, jag är väl medveten om att det liksom klirrar lite av krossat glas här... När det gäller både Gäddfestivalen och en del andra tävlingar i historisk tid... Been there, done that, liksom.. Men nu vänder vi blad och går vidare.

Till dagens fiske som blev väldigt lyckat:

Särskilt bildmässigt vilket ger dagens rubrik lite annan mening:

 

 

Det bara fortsätter:

 

 

Hallå där! Nu får du väl hejda dig i alla fall!

 

 

Tar det aldrig slut någon gång?

 

Jo, nu äntligen!

 

Hm... Jag kom att tänka på en sak när det gällde det jag skrev inledningsvis... En lite obehaglig tanke... Att det är lite tvärtom... Varför exempelvis Kamasan inte ställer upp med lite sponsring... Att liksom ingen på allvar vill bli förknippad med den här i allra högsta grad, supernördiga fiskehemsidan slash fiskedagboken. Den som för länge sedan lämnat all sans och måtta långt bakom sig... Den som tänkt utanför boxen vad gäller lätta redskap så långt att om det kunde mätas i ljusår skulle räcka härifrån till Sirius och tillbaka!
Att om någon stackare skulle råka halka in på den här sidan och läste att jag rekommenderade just Kamasan metkrok och han ba' "Va!? Använder HAN Kamasan! Då ska jag banne mig absolut inte göra det!"
Ja, det måste vara enda rimliga förklaringen.

Men åh så bra jag trivs i min egen lilla supersmala nisch vad gäller gäddflugfiske. Idag fick jag inte en enda liten gädda. Inte enda tvåkilos eller därunder. Och full fart och hoppelihopp finns det otvedtydliga bevis på här ovanför. Fast får jag erkänna; jag hade ett par stycken små på. Men jag slaknade på linan en bra stund och när jag åter spände den, hade de klivit av. 


Fiskejournal 2017
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2017-09-11 Gädda En bra sträcka 2,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mest mulet o frisk S 08:30 Nej
2017-09-11 Gädda En bra sträcka 2,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mest mulet o frisk S 09:00 Nej
2017-09-11 Gädda En bra sträcka 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mest mulet o frisk S 10:00 Nej
2017-09-11 Gädda En bra sträcka 2,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mest mulet o frisk S 10:30 Nej
2017-09-11 Gädda En bra sträcka 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mest mulet o frisk S 11:00 Nej
2017-09-11 Gädda En bra sträcka 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mest mulet o frisk S 11:10 Nej
2017-09-11 Gädda En bra sträcka 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mest mulet o frisk S 12:00 Nej
2017-09-11 Gädda En bra sträcka 2,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mest mulet o frisk S 12:10 Nej
2017-09-11 Gädda En bra sträcka 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mest mulet o frisk S 12:30 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions