Väder:

Regn under morgonen och en bit in på förmiddagen.

Samma friska ostanvind.

Samma högvatten. Fast det sjönk undan lite under dagen. Från 30 plus till cirka 20 cm över.


 

17-10-22

 

Söndag

 

Nytt ställe

 

 

Eller Nytt Ställe!!! 
 
Det tillhör sannerligen inte vanligheterna att jag gör slag i saken och verkligen försöker mig på något nytt. Va, märks det?
Fast nu menar jag det här att utforska nya områden som jag vet att det finns gott om, bara man tar sig i kragen och ger sig fanken på att äntligen go for it.
Att jag överhuvud taget gav mig ut på både en upptäcktsfärd och fiske idag berodde på den ihärdiga regnandet. Fiska är i princip det enda som går bra utomhus när det regnar. Som till och med går jättebra. Inte minst en söndag för det håller även vanligt folk inomhus och man är för sig själv på stranden. Oftast i alla fall.

Att det skulle finnas extra mycket fisk där var absolut inte anledningen för som jag brukar hävda, fisk- och särskilt gäddtillgången är tämligen jämnt fördelad inom mitt utbredningsområde. Med undantag för Ronnebyfjärden förstås. Fast med det tillägget att man måste ta viss hänsyn till årstid, vind och vattenstånd förstås.
Nej, det är för att det är bra att ha ytterligare ett ställe att kunna välja mellan. Ett bra ställe i min bok är ett där man kan parkera sin bil på ett bra sätt, inga hus i närheten, gärna mycket sandbotten och långgrunt och... Ja, det räcker. Det får gärna var lång väg från bilen till vattnet; det är bara en fördel i synnerhet när det är kallt.

Så hur var det? Lovande, vill jag påstå. Okej, nu var jag mycket väl medveten om att det var högvatten idag men trots det gick det bra att vada åtminstone åt ett håll. Vid låg- eller normalvattenstånd är det nog snäppet bättre. Så idag blev stället ganska kort tills det var färdigfiskat.

Tog även en gädd-selfie:

Jag hade en på några sekunder som var snäppet större.
Så ja, det här stället fick godkänt. Men kanske lite väl begränsat och svårframkomligt längs stranden på sina ställen. Men när och om det någonsin blir så där en 10-20 cm lågvatten och vid rätt vind ska jag absolut hit igen för att se hur det är då.

Men sedan gick det lite snett. Det slutate regna och det syntes folk ute här och var. Jag hade bespetsat mig på ytterligare ett ställe en bra bit därifrån men där hade några personer fått för sig att elda skräp. Efter ungefär ett dygns regnande var det mesta ganska blött och tala om att det rykte! Och som vinden låg, skulle jag få andas rök en bra bit på den tilltänkta sträckan så jag vände bilen och körde därifrån. Och tvekade väldiga vad jag skulle göra. Jag hade ett par bra ställen där i närheten men... De hade jag tänkt spara till en annan gång nämligen... Så då körde jag hem istället.


Fiskejournal 2017
Datum Art Plats Vikt Bete Båt Vadande Från land Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2017-10-22 Gädda Det Nya Stället 2,5 Zilverzara Nej Ja Nej Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Duggregn o frisk ostlig vind 09:20 Nej
2017-10-22 Gädda Det Nya Stället 3 Zilverzara Nej Ja Nej Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Duggregn o frisk ostlig vind 09:30 Nej
2017-10-22 Gädda Det Nya Stället 3,5 Zilverzara Nej Ja Nej Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Duggregn o frisk ostlig vind 09:40 Nej På gädd-selfie
2017-10-22 Gädda Det Nya Stället 1 Zilverzara Nej Ja Nej Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Duggregn o frisk ostlig vind 09:50 Nej
2017-10-22 Gädda Det Nya Stället 2 Zilverzara Nej Ja Nej Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Duggregn o frisk ostlig vind 10:00 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions