Väder:

3-4 minusgrader hemma på morgonen och därmed klart. Så mulnande och lite mildare nere vid kusten. Så regn som började så smått vid nio-halvtiotiden.

Först svag väst-sydvästlig vind som ökade till frisk framåt dagen.

Och suck, högvatten. Cirka 35-30 cm över.

 

 

 

17-11-14

 

Tisdag

 

 

"Blåser kallt, kallt väder ifrån sjön"

 

 

 

Ja, det säger jag bara; hade jag inte varit tvungen idag att köra ut och fiska hade jag stannat hemma!

Men nu var det ju en hel massa dagar sedan sist och så var det absolut nödvändigt att prova den nya fluglinan jag köpt.  Därför trotsade jag kyla, minusgrader och framför allt det "¤!&¤"¤!$££@!! ständiga högvattnet. Plus även en läckande högerstövel. Det är ju så att ju djupare man vadar och ju längre tid man står djupt, desto större tryck utsätts vadarna för och desto lättare både uppstår och upptäcker man mindre läckor. En mycket dålig ekvation, på min ära!

Det gick nästan så långt att jag hoppades att jag inte skulle få någon gädda. För man blir inte varmare av att blaska med händerna i vattnet och en gädda sprattlar så det stänker upp i ansiktet på en. Men använder man sin zilverzara så är det ett fåfängt hopp:

Just det; linan fungerade som den skulle. En WF-4 F. Även om jag kanske misstänkte att även denna hade några år på nacken redan innan jag spolade på den. För dels var den på rea och dels tror jag inte det är strykande åtgång på så lågt klassade fluglinor. Dessutom tror jag faktiskt inte att ett företag tar de nyaste linorna först och skickar ut och spar de gamla utan gör som en själv i kylskåpet. Först använder man det älsta möjlkpaketet, därefter det nyaste.
Inte för att det har med fiske att göra, men tvärtom gör nog de allra flesta i affären. Letar alltid upp den nyaste produkten vad gäller färskvaror och ratar de med äldre utgångsdatum. Vilket säkert är en stor anledning till det stora matsvinnet. Som bidrar på flera sätt på det numera skenande koldioxinutsläppen. Som i sin tur medför smältande polis. Alltså is vid polerna och inte poliser. Som i sin tur medför ökat vattenstånd i haven.
Oj, det hade med fiske att göra i alla fall i slutänden.

Nja, uppriktigt sagt tror jag inte det riktigt än att det ständiga högvattnet beror på klimatet utan mer på vädret. Kanske också att jag har otur att just de dagar jag sätter av till fiske, just då råder högvatten. Fast som idag var det ännu högre tidigare i veckan.. Tror jag noterade 56 cm plus. Samt att jag nog märker att dagar med normalt eller lågt vatten är väldigt sällsynta även jobbardagar.

Men att jag ännu inte nu i höst fått en gädda över fem kilo skyller jag helt fräckt på högvattnet. Det krymper samman antalet, både fiskeställen och -tillfällen för mig på ett katastrofalt sätt i längden. Tur då att det inte är ett jättebig deal för mig.

När jag fiskat färdigt och tog av mig vadarna passade jag på att undersöka den läckande stöveln. Och upptäckte att precis där jag tyckte mig märka den första, isande känslan, att neoprenen var liksom lite sprucken där när jag bände och vred på stöveln. Bra, på med Liqvisol där!


Fiskejournal 2017
Datum Art Vikt Bete Båt Vadande Flugspö Fluglina Väder Tid Död Anmärkning
2017-11-14 Gädda 0,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet o regn, s-m V 09:00 Nej
2017-11-14 Gädda 3 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet o regn, s-m V 09:45 Nej
2017-11-14 Gädda 2,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet o regn, s-m V 11:00 Nej
2017-11-14 Gädda 2,5 Zilverzara Nej Ja Guideline EXP4 AFTM 3 Flytlina Mulet o regn, s-m V 12:00 Nej

Tillbaka   ©Gagnekulla Network Productions